جدول المحتويات:

عداد Turbulentie: 4 خطوات
عداد Turbulentie: 4 خطوات

فيديو: عداد Turbulentie: 4 خطوات

فيديو: عداد Turbulentie: 4 خطوات
فيديو: اتهموها باستغلال الموقف.. ممرضة أميركية تنشر فيديو غريب من داخل مستشفى 2024, يوليو
Anonim
متر مضطرب
متر مضطرب

Dit هي عبارة عن تعليمات لمقياس Turbulentie. مقياس Deze يجتمع مع niet het Reynolds nummer maar de mate van uitwijking van een stokje achter een object dat turbulentie veroorzaakt. De mate van uitwijking wordt elke 50 ms gemeten en vergeleken met de vorige uitwijking waarde (als in abs (u (tnu) -u (tvorige))) ، dit getal wordt over 4 seconden gesommeerd en vergeleken met een kalibratie waarde voor، laminaire een tussen fase en turbulente stroming.

اللوازم

  • فوتون الجسيمات في اللوح
  • جهاز استشعار وقت الرحلة VL53L0X
  • موصلات الدبوس (mannelijk en vrouwelijk)
  • 4x كابلات فان 1 متر
  • 5x 8mm دراادستال
  • 20x 8mm moeren en ringen
  • شريط لاصق و lijm
  • إجزردراد 10 سم
  • كنوبجي
  • عربة خشبية هوتين 40 سم
  • Vrijdraaiend wieltje

الخطوة 1: Bouwen

بوين
بوين
بوين
بوين

Zoals te zien هو عبارة عن إطار للصور هو عبارة عن جهاز قياس مضطرب للإطار. إطار Het هو gemaakt van 2 houten planken van 6 cm breed en 2 cm dik. يبلغ طول لوح De bovenste طوله 24 سم ، ويبلغ طول لوح الخشب 15 سم. De planken zijn aan elkaar verbonden مع 4x8 mm draadstaal en moeren ، dit is om de hoogte في te kunnen stellen van de onderste plank. Het عبارة عن لوح خشبي بحجم 4 × 8 مم في لوح خشبي مرتفع يبلغ طوله 3 سم من لوح خشب متعرج ، وهو عبارة عن زوال في منطقة هيت بلاتجي هيت بوفن. Elke plank zit wide met 2 moeren، ringen en stukken draadstaal zodat niets beweegt tijdens het meten.

Om de sensor op te kunnen hangen moet er nog een gat van 8 mm geboord worden in de onderste plank en draadstaal er in worden geplaatst. دي الاستشعار wordt vervolgens واسعة geklemd tussen twee moeren. Daarnaast هو عبارة عن شريط لاصق متصل بالشريط اللاصق.

Verder moet er een vrijdraaiend wieltje gemonteerd worden in de onderste plank onder het midden van de bovenste plank. قم بالتسجيل في wieltje moet een stuk ijzerdraad، van ongeveer 5 cm، widegelijmd worden en moet er een knoopje gelijmd worden aan de onderkant van het draad. Om het Meet oppervlak te vergroten is een stuk duct tape van 2 bij 3 cm op het ijzerdraad nodig ter hoogte van de sensor.

الخطوة 2: الدائرة

دائرة كهربائية
دائرة كهربائية
دائرة كهربائية
دائرة كهربائية

دارة Het bestaat uit een photon، een soort arduino، en een time of flight sensor، wij hebben een vl53l0x gebruikt. يلتقي مستشعر وقت الطيران بعيدًا عن المستشعر حتى يتم الحصول عليه من Stokje ، كما هو الحال مع ليزر الأشعة تحت الحمراء. De schakeling zelf هو een vrij simpel ontwerp ، sluit de time of flight sensor aan de الجسيم الفوتون باب middel van kabeltjes. De Vin moet aan een 2.6V to 5.5V verbonden worden، de GND moet aan 0V verbonden worden، de SDA moet aan D0 pin verbonden worden en de SCL moet aan D1 verbonden worden. Om de arduino een veilige يقف على مسافة قريبة من te geven van het water zijn alle kabels verlengd met elk een 1 meter lange kabel. أووك هيفت دي جسيم الفوتون een stroombron nodig ، dit moet gedaan worden عبر een micro usb aansluiting aan bijvoorbeeld een powerbank للكمبيوتر المحمول usb.

الخطوة 3: الكود

كود لفوتون الجسيمات في الرمز البريدي أفضل وكود لمقياس الاضطرابات المضطربة. باس دي كود aan naar je eigen wens. اسمحوا wel op als je de delayTime aanpast dat je ook de 't' in de while loop aanpast، eveneens andersom. كود Deze bestaat uit 3 verschillende bestanden ، هو عبارة عن nodig om ze allemaal op de arduino te laden zodat all elementen van de code gebruikt kunnen worden.

De code komt Merendeel van de maker van de time of flight sensor، de originele code is op hun website te vinden samen met een user manual en specificaties van de sensor.

موقع Velleman:

الخطوة الرابعة: المتن

Om metingen te doen moet de photon of verbonden worden aan het internet en uitgelezen worden via de Event page van partle، of via usb aansluiting naar je laptop. في beide gevallen ، يتم استخدام كل من om de meetgegevens te kalibreren، doe dit via de waarden 'LM' en 'ML' in de code.

Stel 'LM' in nar waarde die je wilt voor de overgang van laminaire stroming naar tussen fase. En voor 'MH' de waarde die je wilt als overgang van tussen fase naar turbulente stroming.

Bij kalibratie هو عبارة عن أداة يدوية لأدوات الحماية من الورق المقوى والعرق وكائن فيرفولجينز achter een في وضع مضطرب ستروم جي MH في حالة تأهب شديد للاضطراب.

موصى به: