جدول المحتويات:

إلكترونش بيلود: 8 خطوات
إلكترونش بيلود: 8 خطوات

فيديو: إلكترونش بيلود: 8 خطوات

فيديو: إلكترونش بيلود: 8 خطوات
فيديو: Digital drugs-High Energy Vibes موسيقى ستأخذك لعالم أخر وترفع من طاقتك ، ضع سماعة و ركز بالفيديو 2024, يوليو
Anonim
إلكترونيش بيلود
إلكترونيش بيلود

في مشروع deze القابل للتوجيه zal ik uitleggen hoe mijn eerste arduino وهو موقف gekomen. التقى جهاز استشعار المياه كان دي ووترديبت فان إين ستيلستاند المياه ، والبواب ، واشتركت مع مقبض الباب. als de waterdiepte echter tussen de knopen inzat ، هل كان هذا هو niet mogelijk de waterdiepte precies af te lezen ، iets wat met de technologie van tegenwoordig makkelijk kan. جهاز استشعار أفضل من محرك ثابت ، مفتاح تحكم ، وحدة تحكم LDR في مصابيح ضوئية ، وخز إلك aangesloten worden في de komende stappen.

الخطوة 1: المواد En Set Up

المواد En Set Up
المواد En Set Up

Allereerst zijn natuurlijk de material om dit project te maken belangrijk. Dit zijn de onderstaande:

- 1x اردوينو ATmega328 UNO- 1x 830 حفرة اللوح (kleiner kan ook، maar dan wordt het misschien een beetje krap met alles wat erop moet) - 1x ULN2003 Driver- 1x Unipolar Stepper Motor 28-BYJ48

- 1x een klein wieltje / rad (التقى فان ongeveer 2.5 سم) - 1x dun touw van ongeveer 50 cm- 1x gewichtje van 5 to 10 gram

- زر 1x- 1x LDR- 3x LED- 5x220 أوم Weerstand- 4x أسلاك توصيل للوح اللوح مع een vrouwelijke en mannelijke en mannelijke kant- 14x أسلاك توصيل للوح توصيل مع twee mannelijke kanten- 4x 4 x 9 x 1.5 cm lange planken- 2x 4 x 20 x 1.5 سم لانج بلانكين- كعب بطة كعب

الخطوة 2: De Stappenmotor Aansluiten

دي Stappenmotor Aansluiten
دي Stappenmotor Aansluiten

بدأنا gelijk التقى (naar mijn mening) lastigste stap ، namelijk de stappenmotor aansluiten.

Voordat dit kan gebeuren moeten we allereerst het breadboard aan onze arduino koppelen، door de min-zijde van het لوح التجارب في de 5-volt-poort van de arduino te pluggen، en de plus-zijde in de ground-poort. نو هو هيت لوح التوصيل aangesloten op de arduino.

vervolgens sluiten we de driver aan، door met twee kabels met een mannelijke en vrouwelijke kant de 5-volt poort van de driver te verbinden met de + kant van het breadboard، en de ground kant met de minzijde، zoals ook te zien is in de afbeelding، nu heeft de stroom.

محرك vervolgens kan de stappen aan worden gesloten. قم بتثبيت الكلمات الموجودة في الباب أثناء استخدام فان دي كابيلز فان دي ستابينموتور في مكانه المناسب للسائق. het kan zijn dat deze er wat lastig in gaat، maar duw hem er met beleid in، anders bestaat er een kans dat je de driver sloopt.

Als laatste moet de arduino nog aangesloten wordenaan de driver. dit kan in de onderstaande volgorde Dus niet zoals op de afbeelding:

IN1 gaat in poort 3IN2 gaat in poort 4IN3 gaat in poort 5IN4 gaat in poort 6

دي stappenmotor هو nu aangesloten. om te kijken of deze goed werkt kan je de bijgevoegde code runnen. Deze kan je Uploaden door je arduino aan te sluiten op je laptop، en op de knop uploaden linksboven te klikken. تحقق من hiervoor eerst of wordt geupload naar de usb-poort waarin de arduino geplugd is. Dit is te zien bij hulpmiddelen en dan poort. تحقق من gelijk of het board op arduino uno staat. Dit هو اسم من نوع arduino wat gebruikt wordt for deze sensor، anders kan het zijn dat deze niet werkt.

Als deze geüpload wordt naar de arduino، en alles goed is aangesloten، moet de stappenmotor draaien. درايت ديزي نيت؟ تحقق من dan of all lampjes op de driver knipperen. كنيبرت إيهين نيت؟ Dan zit er een kabel niet goed ingeplugged، waardoor de stappenmotor niet meer werkt.

الخطوة 3: Het Rad Maken

هيت راد ماكين
هيت راد ماكين
هيت راد ماكين
هيت راد ماكين

كما هو الحال في stappenmotor werkt ، يمكن أن يكون hier het rad op geplaatst worden. Ikzelf gebruik hiervoor een wiel van de arduino (zie afbeelding) zonder de band، met een rond bierviltje erop geplakt tegen aflopen van het touw. Ik zou aanraden om ook een wiel zoals in de afbeelding te gebruiken، aangezien deze precies op de stappenmotor aansluit. mocht het wieltje niet precies aansluiten، plak dan een klein beetje tape op het ronddraaiende gedeelte van de stappenmotor، zodat deze iets better om het wieltje heen klemt.

Als het wieltje getransformeerd موجود في عين راد ، كان التقى شريطًا هو تاو آن هيت راد وردن غيبلاكت ، التقى بآان دي أونديركانت فان هيت تو هيت gewichtje. وات بيلانجريجك هو دات هيت gewichtje niet blijft dirjven ، aangezien dan de essentie van het peillood niet meer werkt. ook moet het gewichtje een beetje volume heben، dus een platte schijf voldoet niet. Waarom dit zo هو komen نحن في وقت لاحق نوجّه للعمليات. Ik zelf heb een gebruikt koffiecupje gebruikt als gewichtje (zoals te zien is in de afbeelding)، wat erg goed werkt. نو هو راد أف.

الخطوة 4: De Button Aansluiten

دي باتون أنسلويتين
دي باتون أنسلويتين

Met de "takelconstructie" werkend، wordt het nu tijd voor de meetapparatuur. بدأنا التقينا هيت aansluiten فان دي زر. Deze zorgt ervoor dat de meting start، en de takelconstructie dus begint te takelen. المكونات hiervoor eerst een kabel في de min-kant van het breadboard، en zorg dat je je button in dezelfde rij plaatst.

de button zit op twee plekken in het board، en in de rij van de tweede plek pluggen we een 220 أوم weerstand in en kabel die naar poort 2 van de arduino gaat. نحن أيضًا ندعوك إلى أن نجعل قابيل أنجيسلوتين. كما أن هناك الكثير من الأشياء الجيدة في دي أفبيلدينج هيربوفن.

الخطوة 5: De LDR Aansluiten

دي إل دي آر أنسلويتين
دي إل دي آر أنسلويتين
دي إل دي آر أنسلويتين
دي إل دي آر أنسلويتين

البناء هو zo gebouwd dat het gewichtje tussen een LDR en lampje door getakeld wordt، en wanneer dit gebeurd، stopt de meting. Dit is de reden dat het belangrijk is dat je gewichtje volume heeft، want anders kan het zijn dat de lichtstraal niet genoeg verstoord wordt om de meting te stoppen. في de afbeelding هو een voorbeeld te zien van hoe het wel moet، het cupje blokt namelijk volledig de lichtstraal voor de LDR.

De LDR wordt op een vergelijkbare manier aangesloten als de button. Wederom wordt er eerst een kabel van de min-zijde van het breadboard nar een plaats in het breadboard gestuurd. في deze zelfde rij wordt een 220 أوم نحن في وضع aangesloten. يمكنك استخدام هذا البرنامج في dezelfde rij te zitten als de eerste poot van de LDR en de kabel die van het breadboard naar poort A0 op de arduino gaat. Als laatste gaat er dan weer een kabel vanuit de rij van de tweede poot van de LDR naar de plus-kant van het breadboard. كما ذهب هو heb je dus dezelfde buildie gebouwd als in de afbeelding. Voor overzicht is de button niet meer te zien op deze afbeelding، maar in het echt is deze natuurlijk nog well aangesloten، net zoals de stappenmotor!

قم بإدخال إشارات على الكمبيوتر المحمول / الكمبيوتر عبر منفذ A0. Dit Signaal kan uitgelezen worden door bij de hulpmiddelen de seriële monitor te openen. Met de code die hieronder staat kan dit gedaan worden، zorg weer dat je poort en board goed staan (zie stap 2). Kijk wat for waardes je LDR geeft als je er met het lampje op schijnt، en wat voor wardes deze geeft zonder lampje. Dit is belangrijk voor لاحقًا!

الخطوة 6: Aansluiten من De LED

Aansluiten من De LED
Aansluiten من De LED

يمكن التقيد بالكود عبر جهاز العرض التسلسلي een waarde gegeven worden voor de gemeten diepte. لقد تم ترطيبه بالكامل ، كان يمكن أن يكون رطبًا حتى لو كان يبتلع بهولب فان ليدجيس. als aanwordt genomen dat elk ledje 5 cm is، kan hiermee heel snel afgelezen worden wat de diepte is. deze ledjes worden alsvolgt aangesloten. allereerst plugt men een kabel in het breadboard en poort 10 van de arduino. في dezelfde rij in het breadboard wordt weer een 220 ohm weerstand geplaatst. في de rij van de tweede poot van de weerstand wordt de korte poot van het ledje geplugd. Als deze andersom wordt geplaatst veroorzaak je kortsluiting en gaat het lampje kapot. في de rij van het lange pootje wordt als laatste een kabel van deze rij naar min-kant van het breadboard getrokken.

Deze stappen twee keer herhaalt التقى enig verschil de poort. De ledjes dienen ingeplugd te worden in poort 10، 11 en 12، zoals te zien is in de afbeelding.

كما أنه ذهب هو زر heb je nu dus een aangesloten ، stappenmotor ، LDR en dre ledjes.

الخطوة 7: تعديل التعليمات البرمجية

في het bestand bijgevoegd في deze stap هو رمز te vinden die deze sensor werkend maakt. تموت في رمز bij deze ، تموت في deze stap zullen worden behandeld.

- Als wordt gekeken in de code is een if (sensorValue <950) te zien. Deze 950 هو عبارة عن برنامج Deze 950. التقى لامبجيه إيروب بليف دي إل دي آر وارد هير رويم أوندير ، إن أيز هيت جيويتشتي إرفور كوام جينج ديزي بوفين دي 950. في إرج ليتشتي كامير كان هيت إيكتر زين دات زلفس مع هيت جيويشتجي إرفور دي إل دي آر 950 نوج ستيد أون واارد. كما أنه تم الذهاب إليه هو هب جي ديت في دي ستاب فان هت أنسلويتين فان دي إل دي آر جي شيكت.

Je kunt dan de kamer verduisteren of de sensorvalue omlaag halen، maar het risico هو dan dat kleine fluctuaties niet veroorzaakt door het gewicht de meting al onderbreken. Daarom kies ik zelf liever voor de kamer verduisteren.

- يتم تناول Het LED-Meetysteem في القياس حتى 15 سم. التقى Wil je مع dit systeem dieper meten dan kan dat door de interallen tussen de ledjes groter te maken. Dit kan door in de if (مسافة> 5) en if (مسافة> 10) de 5 en 10 aan te passen naar hogere waarden zoals bijvoorbeeld 10 en 20. Merk wel op dat het het hierdoor groter wordt، en er dus minder nauwkeurig uit المصابيح التي تم الحصول عليها هي op te maken om wat for diepte het precies gaat.

- Dan als laatste nog een sidenote voor de echt geïnteresseerde onder ons، namelijk over hoe de afstand wordt gemeten. Het programma loopt أيضًا in loops، en elke loop duurt 40 ms. hiermee kan dus uitgerekend worden hoeveel loops er in een rotatie zitten van de stappenmotor، en dus hoeveel deze draait per loop. باب te vermenigvuldigen التقى 2 ، 5 سم (قطر فان ميجن راد) krijg ik de afstand die daadwerkelijk opgetakeld wordt. لا تنسَ أن ترجع أيضًا إلى غروتر من كلاينر ويلتج إلى ما لا نهاية له ، 2 ، 5 أووك أنجيباست مويت دايز نار دي قطر فان جي إيجن ويلتجي.

الخطوة 8: De Sensor Plaatsen

Doordat de meting stopt wanneer het gewicht bij de LDR is، is het belangrijk de LDR zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak te houden. je loopt dan echter het risico dat je Apparatuur het water raakt، wat je absoluut niet wil hebben. Mijn oplossing zijn twee planken waarop de sensor kan rusten. Er kan ook gedacht worden aan een vlot، maar trek dan wel de afstand die de LDR van het wateroppervlak is van de meting af، Anders klopt deze niet meer.

كانت Dit قابلة للتوجيه على hoe een elektronische peilmaat te maken.

موصى به: