جدول المحتويات:

Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 خطوات
Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 خطوات

فيديو: Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 خطوات

فيديو: Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 خطوات
فيديو: HTST Pasteuriser - Pasteurizer - Training Animation 2024, يوليو
Anonim
Troebelheidsmeter - Groep 7
Troebelheidsmeter - Groep 7

كوينتين كورنيليسن: 4753267 وآرون لونزاك: 4482492

Hoe bouw je een troebelheidsmeter؟ Dat gaan wij proberen uit te leggen in deze تعليمات

بنوديغددين:

LDR ، stroomdraad ، krimpkousen in verschillende maten ، parfumtester ، PVC buis of een ander plastic omhulsel ، siliconen kit ، messing koppelstuk ، zware niet machine ، doosje ، lat ، stappenmotor ، bouten ، moeren ، metalen oplegstukjstukzer، metalen koppelstuk ، مغناطيس كلاين ، أنبوب ، فوتون ، أردوينو ، بنك الطاقة ، gereedschap.

الخطوة 1: LDR

LDR
LDR

التقى Verleng de uiteindes van de LDR بهولب فان إين جارد أباراات أون دون ستروم كابيلز. Gebruik hiervoor een lengte die geschikt is voor de diepte waarover je wilt gaan meten. Doe om de stroomdraden krimpkousjes om mogelijke kortsluiting te voorkomen. Plaats de LDR secuur in het glazen buisje، afkomstig van een parfumtester. Omhulsels البلاستيك جيدان afkomstig van PVC buis en aen lege tube، deze zijn widegemaakt met lijm en wijdere krimpkousen. Aan het uiteinde wordt een messing koppeling aangebracht op het geheel te verzwaren. Het Geheel wordt dan geheel gevuld met een siliconen kit om het water dicht te krijgen. اسمح لهيربيج بالرجوع إلى تاريخ السيليكون في Het glazenbuisje terecht komt waar de LDR zich bevindt. Om dit buisje wordt vervolgens ook een krimpkous wide gemaakt om enkel licht op te vangen dat direct op de LDR schijnt. Aan de bovenkant van de buildie worden twee touwtjes widegemaakt waarmee de buildie لاحقًا كان زاكين / هيزن. Let hierbij op de lengte van het touw.

الخطوة 2: الغلاف

غلاف
غلاف

Leeg een geschikt doosje van enige interlijke compartimenten. Gebruik hiervoor een slijpmachine. Maak het doosje الهائل aan de lat التقى بهولب فان إين نيتماشين.

الخطوة 3: Stappenmotor & LED

Stappenmotor & LED
Stappenmotor & LED

Maak een geschikt gat in het doosje zodat de aandrijfas van de motor er zonder moeite doorheen kan. Maak de motor الشاسع aan de doos met behulp van een bout en een moer. التقى فيرلينج دي دريجفاس بهولب فان إين ميتالين كليمستوك. Plaats hier twee ronde metalen oplegstukjes op die gaan dienen als geleiders van het touw. Plak twee oplegstukjes aan de rand van de lat ؛ deze gaan dienen als geleiders van het touw. Plak ook een ijzer plaatje onder de spoel مباشرة ؛ hierop gaat de LED rusten.

Beide uiteindes van de LED zijn verlengd en beveiligd met krimpkousen. الصمام هو في أنبوب البلاستيك omhulsel van een جدان. هييران هي منطقة مغناطيسية كبيرة.

Maak als laatste een gat in de doos. هيردور كان مين دي كابيل فان دي ليد أون إل دي آر جان تريكين.

الخطوة 4: Volledige Constructie

Volledige Constructie
Volledige Constructie

Hier de volledige buildie ter overzicht van alle onderdelen onderling vanuit dée verschillende hoeken. التقى De powerbank بهولب فان إين سترومكابيل أنجسلوتين أن دي فوتون ، ويلكي هيج فان ستروم فورزييت. De Photon، Arduino en stappenmotor paneel zijn alle dree voorzichtig in de doos gedaan en zijn klaar om aangesloten te worden.

الخطوة 5: الفوتون Bekabeling En Code

كود En Bekabeling الفوتون
كود En Bekabeling الفوتون
كود En Bekabeling الفوتون
كود En Bekabeling الفوتون
كود En Bekabeling الفوتون
كود En Bekabeling الفوتون

هير هو دي بيكابلينج تي زين. De lange blauwe kabels leiden naar de LED. De lange zwarte kabel leiden naar de LDR. De Arduino هو عبارة عن عنصر تحكم في الفوتون بالإضافة إلى أنه يعمل على تحسين العمليات في D1 و D2 pin. De viertal kabels weggaand van de Arduino leiden naar het stuurpaneel van de stappenmotor en uiteindelijk naar de stappen motor zelf. كود De benodigde هو أيضًا لحام toegevoegd.

موصى به: