جدول المحتويات:

دينامو: 5 خطوات
دينامو: 5 خطوات

فيديو: دينامو: 5 خطوات

فيديو: دينامو: 5 خطوات
فيديو: طريقه عبقريه لفك دينامو مولد 5كيلو بكل سهوله 👌⚡🤝 2024, يوليو
Anonim
دينامو
دينامو

Als een spoel zich in een veranderend magneetveld bevindt، zal er een geinduceerde stroom in de spoel ontstaan. Dit Principe gaan we gebruiken om een dynamo te maken.

الخطوة 1: Materialen En Gereedschappen

مشروع De materialen die nodig zijn voor dit:

- 0.5 مم بقطر geleidend koperdraad

- 2 staafmagneten met een houdkracht van ca 10 كجم

- بويس بولي كلوريد الفينيل بقطر 70 مم

- ليغو bouwblokken

- ليغو تاندويلين

- ستافجيس ليغو

- شريط لاصق

- اللوح

- ليدلامبي

- عدد 2 لوحة توصيل

- فيروفلويد

- باكجي بلاستيك

De volgende gereedschappen zijn nodig:

- المفسد

- lijmpistool

- الجندي

- ستانلي ميسجي

الخطوة 2: هيت ماكن فان دي سبويل

هيت ماكين فان دي سبويل
هيت ماكين فان دي سبويل

Om de spel te maken gebruiken we de pvc buis، de koperen draad en een spoelendraaier. Maak de pvc buis aan de spoelendraaier wide en plak een de koperdraad aan de pvc buis. باب نو تي دراين أن دي هينديل فان دي سبويلندراير ، كونين إيه في ريلاتيف كورت تيجد فيل ويندينجين وردن جيماكت. Om de spoel werkend te krijgen هو niet nodig om alle windingen Precies netjes op elkaar te krijgen، maar het is belangrijk dat de hele pvc buis wordt bedenkt met koperdraad.

Als je klaar bent met het draaien kun je de draad afknippen. نصيحة: hou aan beide kanten een speling van ongeveer 20 cm zodat je het koperdraad makkelijker kunt doorverbinden. Ook kun je met een lijmpistool de draden een beetje aan elkaar widelijmen zodat deze beter bij elkaar blijven..

الخطوة 3: فيربيندن فان دي سبويل التقى Het Breadboard

اجتمع فان دي سبويل فيربيندن مع Het Breadboard
اجتمع فان دي سبويل فيربيندن مع Het Breadboard
اجتمع فان دي سبويل فيربيندن مع Het Breadboard
اجتمع فان دي سبويل فيربيندن مع Het Breadboard

Om de spoel te verbinden met het breadboard moet je eerst met een stanley mesje de buitenste laag van het koperdraad aan de twee uiteindes verwijderen. Doe hetzelfde met de breadboard draadjes en Soldeer vervolgens het koperdraad en het breadboard draadje aan elkaar wide. De spoel، evenals de ledlampjes، kunnen vervolgens zoals op de afbeelding te zien في het breadboard worden geplaatst.

الخطوة 4: هيت Draaisysteem

هيت درايسيستيم
هيت درايسيستيم
هيت درايسيستيم
هيت درايسيستيم

يتم تلبية De makkelijkste manier om het draaisysteem te maken بهولب فان ليغو. Zoals weergegeven in de afbeelding kan een snel draaiend systeem gemaakt worden door een groot tandwiel met een klein tandwiel te verbinden en wide te maken aan een legomuur. Aan het grote tandwiel moet een handvat worden widegemaakt. Plak vervolgens التقى ducktape de twee staafmagneten op een lego staafje en maak dit staafje wide een de kleinere tandwiel. Als je nu de spoel (die al aangesloten is op het breadboard) voor de staafmagneten zet en vervolgens de magneten laat ronddraaien، zal het ledlampje gaan branden.

الخطوة 5: Optioneel: Ferrofluid

Optioneel: الموائع الحديدية
Optioneel: الموائع الحديدية

De ferrofluid wordt gebruikt om het magneetveld rond de opstelling zichtbaar te maken. Wanneer je met ferrofluid gaat werken is het belangrijk om de tafel waarop je werkt goed af te dekken en om oude kleding te gebruiken، want als de ferrofluid in je kleding komt dan krijg je het er niet meer uit. Zoals in de afbeelding te zien is heben wij de ferrofluid in een plastic bakje gedaan wat met een lijmpistool dicht is gelijmd. Dit bakje hebben we vervolgens boven de draaiende magneten geplaatst. Zo is het mogelijk om het veranderende magneetveld in de opstelling te zien.

موصى به: